Samenwerking Full Finance

Inmiddels werken wij al een tijdje achter de schermen samen met Full Finance. In oktober 2020 zijn wij met elkaar in contact gekomen en hebben wij besloten te gaan samenwerken om starters praktisch op te leiden.

Full Finance Opleidingen is dé opleider voor mkb-accountants in Nederland. De opleidingen worden vormgegeven en verzorgd door de adviseurs van Full Finance Consultants, die jarenlange ervaring hebben opgebouwd bij accountantsorganisaties. Zij ondersteunen nu dagelijkse accountantskantoren als consultant bij vraagstukken over accountancy, fiscaliteit, fusie, overname & waardering, ict en strategie & organisatie.

Full Finance en TheStudentPool zijn vanuit de gemeenschappelijke visie en doelen tot een samenwerking gekomen. Beide partijen willen een positieve bijdrage leveren aan de accountancybranche.

Het overkoepelend belang is het opleiden van startende accountants, het zorgen voor verjonging binnen de branche en het investeren in de kunde van toekomstige accountants. Hiermee stimuleren wij de kennis van jong talent, wat zal resulteren in een hogere kwaliteit binnen de branche.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

De contactpersonen zijn Jurroen Cluitmans, Martijn Kriek en Marijke Stokvis. Gezien hun deskundigheid hebben zij zich vanuit Full Finance beziggehouden met het realiseren van de gezamenlijke opleiding voor werkstudenten binnen de accountancy.

TheStudentPool heeft samen met Full Finance Opleidingen diverse opleidingen ontwikkeld welke zich richten op het gebied van de samenstel-, controle- en aangiftepraktijk. Deze opleidingen zijn praktisch opgebouwd en zijn gericht op het niveau van een beginnend assistent-accountant en junior fiscalist / aangiftemedewerker. Alle leermodules worden in de vorm van een e-learning aangeboden.

E-learnings

Full Finance Opleiding is verantwoordelijk voor het inhoudelijk invullen en het doceren van de deze e-learnings aan deze StudentPoolers. Hiermee kunnen toekomstige startende medewerkers direct en praktisch worden voorbereid op de (basis)werkzaamheden die zij in de praktijk gaan uitvoeren.

In de e-learning worden concrete voorbeelden behandeld van werkzaamheden die de studenten als beginnend assistent-accountant of junior fiscalist / aangiftemedewerker gaan uitvoeren, zoals hoe zij posten op de jaarrekening moeten samenstellen of controleren conform het werkprogramma. Daarnaast worden zij direct bekend gemaakt met actuele content en de meest voorkomende softwarepakketten die gebruikt worden binnen de accountants- en belastingadvieskantoren.

Het doel van de e-learnings is om de student de basis op een praktische manier te leren en verdere kwaliteit te waarborgen. Daarnaast zorgen deze lelearnings ervoor dat de kantoren minder tijd kwijt zijn aan de begeleiding van de StudentPoolers, dat zij goed inzetbaar zijn en dat de medewerkers van het kantoor écht ontlast worden.