over ons

Voor accountancy studenten is TheStudentPool de weg naar studie gerelateerde werkervaring en een kennismaking met toekomstige werkgevers. Voor accountantskantoren is het de weg naar flexibel inzetbare krachten en een kennismaking met een nieuwe generatie accountancy professionals. TheStudentPool is een initiatief van Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga en ontwikkeld in samenwerking met het SRA. Met het platform willen de initiatiefnemers een brug slaan tussen theorie en praktijk en kantoren en studenten een plek bieden waar zij een duurzame relatie met elkaar kunnen aangaan.

missie
visie

Het slaan van een brug tussen theorie en praktijk binnen de accountancybranche gericht op het bewerkstelligen van een duurzame relatie tussen student en accountantskantoor.

Door een student de mogelijkheid te geven om middels het platform flexibel bij verschillende accountantskantoren te werken en door middel van het aanbieden van gerichte scholing aan de student.

sjoerd voetdijk

Gedurende mijn accountancy opleiding is mijn interesse gewekt voor de controlepraktijk. Mijn eerste aanraking met de praktijk was tijdens mijn stage. Hier leerde ik de fundamenten van de controlepraktijk kennen. Vervolgens heb ik mezelf verder ontwikkeld door op een flexibele manier mkb-accountantskantoren te ondersteunen tijdens het busy season. Hierdoor heb ik bij verschillende accountantskantoren ervaring opgedaan en het contrast tussen hen mogen ervaren. Dit was voor mij een erg interessante en leerzame ervaring. Door het oprichten van TheStudentPool wil ik voor medestudenten op een laagdrempelige manier dezelfde mogelijkheden bieden: een flexibele bijbaan tijdens de studie. Daarnaast hebben niet alleen studenten hier profijt van, maar de kantoren ook!

durk reijenga

Tijdens mijn studie Accountancy merkte ik dat ik graag de theorie in praktijk wilde brengen. Door tijdens mijn studie twee dagen per week bij een accountantskantoor aan de slag te gaan, merkte ik hoe belangrijk dit voor mij was. Ik leerde niet alleen de kennis toe te passen, maar zag ook hoe het er in het bedrijfsleven aan toe ging. Doordat ik met meerdere bedrijven in aanraking kwam leerde ik verschillende werkwijzen, deed ik veel kennis op, maar ook het verschil in werkcultuur fascineerde mij. Ik ging met meer plezier naar de studie en ook verdiende ik leuk wat bij. Door middel van TheStudentPool hoop ik dat ik dit ook voor andere studenten kan faciliteren en daarnaast de kantoren kan helpen om met nieuw talent in aanraking te komen.