Samenwerking SRA

Sinds de oprichting van TheStudenPool werken wij samen met SRA omdat wij ons richten op mkb-accountantskantoren.

SRA is een netwerkorganisatie op het gebied van accountants en accountantskantoren. Er zijn 370 zelfstandig accountantskantoren aangesloten bij SRA met maar liefst 900 vestigingen in heel Nederland. Met praktische en strategische ondersteuning versterkt de netwerkorganisatie de bedrijfsvoering van de aangesloten kantoren. Door bundeling van kennis en ervaring kunnen de kantoren die aangesloten zijn bij SRA, ondernemers optimaal helpen en adviseren.

Logo SRA

SRA en TheStudentPool werken samen met het gemeenschappelijk doel om accountancy studenten bekender te maken met mkb-accountantskantoren. Via TheStudentPool komen hbo- en wo studenten via een werkstudentschap toegankelijk in aanraking met mkb-accountantskantoren, waarvan er veel lid zijn bij SRA.  Studenten kunnen bij deze mkb-kantoren werkervaring opdoen binnen de samenstel- of controlepraktijk en als het bevalt uiteraard rechtstreeks in dienst treden.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

De contactpersonen vanuit SRA zijn Theo Reuters, Claudia van Engelenburg en Mandy Geurtsen. Binnen SRA houden zij zich bezig met zaken als HR en de studenten(activiteiten).

Er wordt periodiek geschakeld over inhoudelijke zaken die betrekking hebben op het promoten en ondersteunen van SRA-accountantskantoren. Daarnaast krijgen accountantskantoren die lid zijn bij SRA een korting van 25% op onze abonnementen.

Focus op het mkb

SRA werkt met TheStudentPool samen om onze studenten bekender te maken met mkb-accountantskantoren. Voorheen organiseerde TheStudentPool fysieke opleidingsdagen, gericht op de samenstel- controle- en aangiftepraktijk, intern bij SRA. Tegenwoordig verzorgt SRA de methodiek die gebruikt wordt in de e-learnings.

"wij als sra staan achter dit initiatief en zijn zeer content met deze samenwerking. the student pool is interessant voor sra-accountantskantoren en studenten."
— Theo Reuters, HR-manager SRA.