Veel gestelde vragen student

Ik heb me geregistreerd, wat nu?
Er wordt binnen 3 werkdagen telefonisch contact met je opgenomen. Mocht je bij ons willen werken, dan plannen we meteen een sollicitatiegesprek met je in. Dit eerste gesprek vindt plaats via Skype. TheStudentPool hanteert een selectieve toelatingsprocedure die is gericht op het mogelijk maken van een optimale match tussen de ambities en competenties van de student enerzijds en het accountantskantoor anderzijds.

Wat is de community en wat kan ik hierop?
De community is specifiek gericht op jouw studie: accountancy. Hierin kan je vakinhoudelijke vragen stellen of discussies starten over actuele onderwerpen. De community is gericht op het creëren en delen van informatie omtrent accountancy.

Wat is de leermodule en hoe gaat dit in zijn werking?
Na aanname kom je op de lijst te staan voor het volgen van de leermodule. De leermodule wordt bij een accountantskantoor georganiseerd in jouw regio. De leermodule richt zich op drie onderdelen, namelijk; uitleg basiswerkzaamheden, dossiervorming en de meest gebruikte software. Door het volgen van de leermodule ben jij in staat om in de praktijk mee te draaien. Na het volgen van de leermodule ontvang je een certificaat van het SRA en kun je je inschrijven op de projecten binnen het platform.

Wat zijn projecten en hoe lang duren deze?
Een project betreft een tijdelijke opdracht, die ingericht en geopend is door een accountantskantoor. Indien het project aan jouw wensen voldoet, schrijf jij je in. Wensen kunnen bijvoorbeeld het aantal dagen en/of de afstand van het kantoor zijn. Dit project voer je uit bij een accountantskantoor of bij haar klant, als ondersteuning op het bestaande team. Hierdoor is het mogelijk dat je flexibel naast je studie een team aanvult voor gedurende twee tot zes maanden. De duur van de opdrachten is in aantal maanden, met een minimum van twee maanden en een maximum van zes maanden.

Ik kan niet elke week voldoen aan het aantal dagen gesteld door het accountantskantoor. Is dit erg?
Nee, absoluut niet! Het kan natuurlijk zijn dat je de ene week wel twee dagen kan werken en de week erna niet, bijvoorbeeld doordat je tentamens hebt. Dit is geen probleem, maar overleg je wel met het accountantskantoor. Het is van belang dat je gemiddeld voldoet aan het aantal dagen wat het kantoor met je afspreekt.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb ingeschreven op een project?
Per project kunnen zich maximaal drie studenten inschrijven. Wanneer dit project vol zit, is het niet meer mogelijk om je in te schrijven op het project. Het kantoor nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek indien gewenst. Op deze manier kan jij kijken of het kantoor bij je past. Mocht het kennismakingsgesprek prettig verlopen en besluiten jullie om voor een aantal maanden samen te gaan werken? Dan geeft het kantoor dit via het platform aan. Mocht het kantoor toch niet helemaal bij je passen, of vindt het kantoor dit? Dan schrijf je je uit op het project of laat het kantoor dit jou via het platform weten. Je krijgt altijd terugkoppeling op het gesprek. Na acceptatie accordeer je per mail de overeenkomst en je bent klaar om het kantoor te ondersteunen en praktijkervaring op te doen.

Wat zijn kwaliteitsreviews en waarvoor dienen deze?
Na elk project geef je een kwaliteitsreview over het project en dus over het accountantskantoor. Jij ontvangt ook van het kantoor een review. Deze reviews richten zich op inhoudelijk- en sociaalgebied. De kwaliteitsreviews dienen ter waarborging van kwaliteit. Zowel van jou als van het kantoor. Daarnaast zorgen deze reviews voor interessante inzichten voor jezelf, zoals je progressie of nieuwe aandachtspunten. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op!