Algemeen
Student
Geen vragen gevonden
Wat is jullie missie?

De missie van TheStudentPool is duidelijk; wij helpen studenten bij het zetten van de eerste stappen in de praktijk.

Wat is jullie visie?

TheStudentPool is een kwalitatief arbeidsmiddelingsbureau voor starters in de financiële dienstverlening. Wij helpen studenten met de eerste stap te zetten door bijbanen, stages, scripties of startersfuncties te realiseren voor voltijd of deeltijd studenten. Om deze stap zo goed mogelijk te zetten hebben wij praktische e-learnings gemaakt voor studenten. Hierdoor kunnen zij in no time praktische kennis opdoen.

Wat zijn jullie doelen?

Studenten leren door TheStudentPool de organisatie van de opdrachtgever goed kennen door bij hen in de praktijk mee te draaien. Als het van beide kanten bevalt, wordt een rechtstreeks dienstverband aangegaan en kan de student doorgroeien binnen het bedrijf. Het doel is om studenten dan ook op een duurzame manier te verbinden met een organisatie. Wij matchen studenten met bedrijven op basis van harde en zachte criteria, normen en waarden van de student en criteria en eigenschappen van de opdrachtgever, zoals de bedrijfscultuur.

Wat is jullie achtergrond?

TheStudentPool is in oktober 2018 door Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga opgericht. Beide oprichters hebben eerst accountancy aan de Hanzehogeschool gestudeerd en vervolgens de master accountancy aan Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Beiden hebben zowel binnen het mkb als bij de Big Four werkervaring opgedaan tijdens de studie. Na het behalen van de pre-master zijn zij TheStudentPool begonnen om studenten in contact te brengen met de praktijk. Op basis van eigen ervaring hebben zij praktische opleidingen gemaakt om deze eerste stap te vergemakkelijken.

Wat is jullie doel?

TheStudentPool heeft als doel om jou te verbinden met de werkgever die bij jou past. Hierbij kijken wij naar normen en waarden die belangrijk voor je zijn en matchen wij dit met de bedrijfscultuur bij een potentiële opdrachtgever. Daarnaast besteden wij extra aandacht aan doorgroeimogelijkheden, flexibiliteit en goede arbeidsvoorwaarden. Heb je behoefte aan coaching? Geen probleem! Wij kennen de aspecten waar je tijdens je opleiding tegen aan loopt goed op basis van onze eigen ervaringen in de accountancybranche. Wij kunnen jou met al je vragen helpen.

Zijn er kosten voor mij als student?

Nee! Het is geheel kosteloos voor studenten die staan ingeschreven bij TheStudentPool. Integendeel, wij investeren zelfs in jouw toekomst. Zo zorgen wij ervoor dat jij wordt gematcht met een organisatie dat perfect op jouw wensen aansluit en zorgen er daarnaast voor dat jij zelfverzekerd de praktijk in gaan. Dit doen wij door het aanbieden van een praktische e-learning waarmee jij goed in staat bent mee te draaien in de praktijk. Natuurlijk, zijn ook hier geen kosten aan verbonden.

Wat kan ik van jullie vacatures voor bijbanen verwachten?

Wij werken niet met concrete vacatures, maar kijken per kandidaat wat de best passende organisatie is. Hierdoor krijg je een totaal overzicht van alle mogelijkheden. Voor studenten begint een bijbaan bij TheStudentPool met een bijbaan voor een bepaalde periode. In deze periode maak jij kennis met de opdrachtgever en de opdrachtgever met jou. Deze periode dient om te kijken of jij jezelf ook daadwerkelijk bij deze organisatie ziet werken. Aan het einde van de periode wordt de samenwerking geëvalueerd en wordt bepaald of jij rechtstreeks bij de opdrachtgever in dienst wil.

Kan ik als starter ook fulltime bij jullie terecht?

Jazeker! Onze werkwijze is precies hetzelfde als voor studenten die een bijbaan zoeken. Het verschil is dat je dan direct rechtstreeks in dienst treedt bij de werkgever.

Wat houden de e-learnings precies in?

Tijdens de aannameprocedure bij TheStudentPool krijg je al toegang tot bepaalde content binnen de e-learningomgeving. Deze content bereidt jou maximaal voor op gesprekken met bedrijven en biedt aanvullende informatie ter voorbereiding op de praktijk. Denk hier bijvoorbeeld aan het reilen en zeilen binnen een accountantskantoor. Ook krijg je toegang tot Excel trainingen en basis boekhoudkennis.

 

Na een succesvol gesprek tussen jou en je opdrachtgever krijg je toegang tot de inhoudelijke e-learnings die voor jou relevant zullen zijn. Je krijg toegang tot één onderdeel of een combinatie van onderdelen samenstel-, controle- of aangiftepraktijk. De desbetreffende e-learning is erop gericht dat jij een duidelijk beeld krijgt van wat jij in de praktijk gaat doen. Wij loodsen je stap voor stap door de werkzaamheden die jij als junior gaat uitvoeren. In samenwerking met Full Finance zijn deze korte introductievideos ontwikkeld en aangevuld met schermopnames uit CaseWare of FiscaalGemak. De organisatie en de klant specifieke onderdelen worden uiteraard bij de opdrachtgever goed aan je uitgelegd.

 

Klik hier om naar de e-learningomgeving te gaan.

Wat moet ik mij voorstellen bij jullie matchingtool?

De matchingtool is een aanvulling op onze persoonlijke aanpak. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is een matchingtool ontwikkeld. Binnen deze matchingtool kijken wij naar jouw normen en waarden en matchen wij dit met de bedrijfscultuur van een opdrachtgever. Dit gebeurt als aanvulling op een uitkomst van harde selectiecriteria. Door deze criteria aan te vullen met jouw zachtere criteria zijn wij in staat een perfecte match te creëren wat ervoor zorgt dat jij helemaal op je plek zit.

Ik heb mij geregistreerd, wat nu?

Houd na aanmelding je telefoon in de gaten! Wij nemen telefonisch contact met je op en gaan graag het gesprek met je aan. Wij zijn erg nieuwsgierig naar je beweegredenen om je aan te melden en de verwachtingen die je hierbij hebt. Na de telefonische intake wordt een kennismakingsgesprek met je ingepland. Tijdens dit gesprek horen we graag wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Na dit gesprek vindt er mogelijk nog een vervolggesprek plaats en krijg je, nadat je bent aangenomen, toegang tot de e-learningomgeving. Op basis van je wensen gaan wij samen met jou de output van onze matchingtool bespreken. Je wordt zelf actief betrokken bij de mogelijke matches. Hierdoor zorgen we ervoor dat jij aan de slag kan om praktijkervaring op te doen bij je toekomstig werkgever!

 

Bekijk hier een uitgebreid overzicht van de stappen.

Hoe zien jullie arbeidsvoorwaarden eruit?

Naast de wettelijke CAO voeren wij geregeld onderzoek uit onder onze studenten om hun behoeftes beter in kaart te brengen.  Zo zien wij dat onze StudenPoolers veel waarde hechten aan doorgroeimogelijkheden, flexibiliteit en arbeidsvoorwaarden. De behoeftes van onze StudentPoolers nemen wij mee in de gesprekken met de opdrachtgevers. Uiteraard, passen wij deze arbeidsvoorwaarden ook toe binnen onze eigen contracten.

 

Wil je hier concrete inzichten in? Plan dan hier een belafspraak in.

Voor wie is TheStudentPool eigenlijk?

TheStudentPool is opgericht om iedereen die een financiële achtergrond heeft te helpen met het zetten van de eerste stap in de praktijk. Dit kan zijn in de vorm van een bijbaan, stage, een scriptie of een fulltime starterspositie, voor zowel voltijd, deeltijd of duale studenten. Voornamelijk bieden wij werkstudentschappen aan voor gemiddeld twee tot drie dagen in de week binnen de accountancy, fiscaliteit en controlling.