Algemeen
Werkgever
Geen vragen gevonden
Wat is jullie missie?

De missie van TheStudentPool is duidelijk; wij helpen studenten bij het zetten van de eerste stappen in de praktijk.

Wat is jullie visie?

TheStudentPool is een kwalitatief arbeidsmiddelingsbureau voor starters in de financiële dienstverlening. Wij helpen studenten met de eerste stap te zetten door bijbanen, stages, scripties of startersfuncties te realiseren voor voltijd of deeltijd studenten. Om deze stap zo goed mogelijk te zetten hebben wij praktische e-learnings gemaakt voor studenten. Hierdoor kunnen zij in no time praktische kennis opdoen.

Wat zijn jullie doelen?

Studenten leren door TheStudentPool de organisatie van de opdrachtgever goed kennen door bij hen in de praktijk mee te draaien. Als het van beide kanten bevalt, wordt een rechtstreeks dienstverband aangegaan en kan de student doorgroeien binnen het bedrijf. Het doel is om studenten dan ook op een duurzame manier te verbinden met een organisatie. Wij matchen studenten met bedrijven op basis van harde en zachte criteria, normen en waarden van de student en criteria en eigenschappen van de opdrachtgever, zoals de bedrijfscultuur.

Wat is jullie achtergrond?

TheStudentPool is in oktober 2018 door Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga opgericht. Beide oprichters hebben eerst accountancy aan de Hanzehogeschool gestudeerd en vervolgens de master accountancy aan Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Beiden hebben zowel binnen het mkb als bij de Big Four werkervaring opgedaan tijdens de studie. Na het behalen van de pre-master zijn zij TheStudentPool begonnen om studenten in contact te brengen met de praktijk. Op basis van eigen ervaring hebben zij praktische opleidingen gemaakt om deze eerste stap te vergemakkelijken.

Met wat voor soort studenten werken jullie?

Werkstudenten die wij bij u plaatsen volgen een opleiding gerelateerd aan accountancy, fiscaliteit of controlling en zijn ingeschreven bij een hbo- of wo-onderwijsinstelling. Wij werken met studenten vanaf het tweede studiejaar tot en met de masterfase. Daarnaast bieden wij ook studenten en starters de mogelijkheid om via onze Matchingtool met hun toekomstig werkgever in contact te komen.

Zijn het studenten die op de lange termijn bij mij willen werken?

Ja, dat is het precies ons doel! Wij stellen kandidaten voor met als doel dat de kandidaten na een bepaalde periode bij u in dienst treden, tenzij anders door u vooraf met ons gecommuniceerd. Wij besteden extra veel aandacht aan het voortraject om een nog betere match tot stand te brengen. Dit doen wij onder andere door het in kaart brengen van de wensen van de kandidaat bij het inzetten van onze matchingtool. Op basis van deze wensen zoeken wij het meest passende kantoor voor de student.

 

Ontvangt u graag meer informatie? Plan hier een belafspraak in.

Hoeveel dagen per week zijn de studenten beschikbaar?

Het aantal werkdagen dat een student beschikbaar is varieert per student. In de praktijk zien wij dat studenten gemiddeld twee tot drie dagen per week beschikbaar zijn. Is uw organisatie flexibel in de werktijden? Kunnen er bijvoorbeeld halve dagen gewerkt worden? Dan zien wij dat het aantal inzetbare uren oploopt. Wij maken voorafgaand duidelijke afspraken hoeveel dagen u wenst en op welke dagen de kandidaat uw team ondersteunt.

Waar zijn jullie actief?

Wij zijn gevestigd in Amsterdam maar bedienen kantoren door het hele land! Door onze persoonlijke en gecentraliseerde aanpak te combineren met een hoge mate van automatisering zijn wij in staat klanten en studenten in heel Nederland te voorzien van de juiste match.

Wat voor werkzaamheden kunnen de studenten uitvoeren?

Onze studenten worden veelvuldig ingezet als assistent-accountant binnen de samenstelpraktijk, als assistent-accountant binnen de controlepraktijk, als junior aangiftemedewerker of als financieel medewerker of assistent-controller op de financiële afdeling. Om ervoor te zorgen dat de studenten direct van start kunnen volgen zij diverse e-learnings naast de opleiding aan de onderwijsinstelling. Door deze e-learnings leren ze praktische vaardigheden die een starter moet uitvoeren, bijvoorbeeld het samenstellen van de voorraden of liquide middelen binnen de jaarrekening.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van jullie studenten?

U moet ervan uit kunnen gaan dat de werkstudenten die u inzet, direct inzetbaar zijn en goed werk leveren. Om dit te waarborgen hanteren we ten eerste een selectieve aannameprocedure. Hierbij kijken we in hoeverre het mogelijk is om een optimale match te maken tussen de ambities en competenties van de student enerzijds en de behoeften van uw organisatie anderzijds. Daarnaast volgen onze studenten diverse e-learnings waarmee ze praktisch voorbereid worden op het werk alvorens zij bij u aan de slag gaan.

Wat houden de e-learnings in?

In samenwerking met Full Finance zijn diverse e-learnings ontwikkeld. Met deze e-learnings worden de kandidaten goed voorbereid op de werkzaamheden die zij in de praktijk gaan uitvoeren. Naast de introductie over het vak en praktische informatie over het reilen en zeilen binnen een bedrijf, gaan we dieper in op de daadwerkelijke werkzaamheden.

 

Op basis van onderzoek is vastgesteld welke werkzaamheden kandidaten tot één jaar werkervaring uitvoeren. Deze werkzaamheden hebben wij uitgelegd in korte instructievideo’s, zoals het uitwerken van het werkprogramma van de liquide middelen of debiteuren. Naast deze praktische werkzaamheden besteden wij ook aandacht aan programma’s zoals CaseWare en FiscaalGemak. Op deze manier is vanuit uw organisatie minder begeleiding nodig en wordt de kwaliteit gewaarborgd en de zelfstandigheid gestimuleerd.

 

Het is ook mogelijk om deze e-learnings voor uw eigen stagiaires of junioren in te zetten, zodat zij beter onboard worden binnen uw organisatie.

 

Nieuwsgierig naar onze e-learning? Vraag hier kosteloos een demo-account aan.

Hoe komt een match tot stand?

Alle studenten doorlopen onze aannameprocedure waarin hun wensen en voorkeuren gedurende verschillende gesprekken duidelijk naar voren komen. Deze staan dan ook centraal in de match met uw kantoor. Daarnaast combineren wij deze persoonlijke methodiek met een meer data-gedreven manier. Via onze matchingtool of via onze applicatie wordt verder een match gecreëerd. Binnen onze matchingtool kijken wij naar de match op basis van harde en zachte criteria op basis van wetenschappelijk onderzoek.  Zo zijn wij in staat een perfecte match te creëren die ervoor zorgt dat een kandidaat wordt voorgesteld met een lange termijn relatie als gevolg. Daarnaast zijn bedrijven op onze eigen applicatie actief, waarop zij ook een vacature kunnen maken waar studenten zich op inschrijven. Middels de chatfunctie plant u rechtstreeks en snel een kennismakingsgesprek in.

 

Benieuwd naar uw match? Vraag hier meer informatie aan.

Hoe ziet jullie aannameprocedure eruit?

Naast meerdere gesprekken met de kandidaat worden ook assessments afgenomen om ervoor te zorgen dat er een volledig beeld is over de kandidaat.  Tevens zorgt dit ervoor dat de kandidaat wordt getriggerd om aan bepaalde zaken aandacht te besteden en over na te denken, zoals de keuze tussen de samenstelpraktijk of juist de controlepraktijk. Nadat de kandidaat is aangenomen, krijgt hij of zij toegang tot het eerste deel van de e-learning. Wanneer zij bij een bedrijf aan de slag gaan, krijgen zij toegang tot de specialistische onderdelen van de

Wat zijn de kosten?

Wij werken op basis van no-cure-no-pay. Wij brengen pas kosten in rekening wanneer iemand daadwerkelijk met u meedraait als gevolg van een uitgebreide aannameprocedure. Wij brengen vaste prijzen in rekening die vooraf met u besproken worden.

 

Wilt u meer informatie over deze kosten? Plan dan hier een belafspraak in.